Bill Clinton in Achlum

Afgelopen zaterdag waren we erbij, de conventie van Achlum. We werden door Achmea getracteerd op tal van interessante sprekers die de thema’s gezondheidszorg, mobiliteit, pensioenen belichtten vanuit het begrip solidariteit.
Aan het eind van de dag was de voormalig president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, de grote klapper.


“Landen worden steeds meer van elkaar afhankelijk”, zei Bill Clinton. Dat was goed zichtbaar tijdens de economische crisis die zich vanuit de Verenigde Staten snel naar Europa en China verspreidde. Maar er zijn ook nog grote verschillen tussen de landen.
“De helft van de wereld leeft van minder dan twee dollar per dag. Een kwart van alle sterfgevallen op aarde is het gevolg van een armoedegerelateerde ziekte.”


De onstabiliteit op aarde was de afgelopen jaren goed zichtbaar. Clinton: “Een zekere mate van onzekerheid is nodig, want dat stimuleert creativiteit. Maar zodra er te veel onzekerheid is, gaat dat ten koste van de solidariteit. Voor verandering is vertrouwen nodig.” 


Verschillen
We zijn voor 99,5 procent hetzelfde, maar we praten 99,5 procent van de tijd over hoe verschillend we zijn. Verschillen tussen mensen zijn belangrijk, maar dat wat we als mensen delen is veel en veel belangrijker.” 
Volgens de voormalige president van de Verenigde Staten moet ieder land voor zichzelf bepalen. “Jullie moeten je unieke Nederlandse antwoord vinden op het concept van solidariteit”, zei Clinton. “Iedereen hier aanwezig heeft op de kritieke momenten in zijn leven water en voedsel binnen bereik en onderwijs: alle reden dus om positief te zijn.”

Bron:http://www.nubijlage.nl
Geef uw reactie

You must be logged in to post a comment.