Lunetzorg en GGzE bundelen krachten

Tegenwoordig zien we steeds meer initiatieven waarbij voorheen gescheiden sectoren in de zorg met elkaar samenwerken. In Zorgvisie staat vandaag een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de GGz- en de VG- sector in de regio Eindhoven. De zorg sluit steeds beter aan op gemengde zorgvragen van cliënten. 

Samen een 24-uurs kliniek
Lunetzorg en GGzE zijn gezamenlijk een 24-uurs kliniek begonnen voor cliënten met een verstandelijke beperking en psychische problemen. GGzE en Lunetzorg zijn een kliniek gestart waar mensen 24 uur per dag kunnen verblijven voor crisisopvang, diagnostiek en behandeling. Per 16 februari zijn de eerste cliënten opgenomen in de kliniek en op 28 april heeft de officiële opening plaatsgevonden. In twee units kunnen 18 cliënten kunnen worden opgenomen.

Communiceren

Regionaal Centrum OPSY (VOF samenwerkingsverband van Lunet zorg en GGzE) biedt al ruim vijf jaar ambulante hulp aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen. OPSY biedt nu een kliniek voor mensen met complexe psychiatrische problemen waar in het bijzonder rekening wordt gehouden met verstandelijke mogelijkheden en het niveau van communiceren van de cliënten.
Bron: Zorgvisie 

Geef uw reactie

You must be logged in to post a comment.